Mijn tweede Decennium ontwerpen en maken.

Na het eerste 10 jaar en 300+ projecten hierbij een snapshot van divers werk tussen 2010 & 2020.

De enige vaste factor is altijd groeien geweest, blijven pushen en dus blijven leren, grotere projecten, zwaardere constructieve ingrepen, complexere planning of uitvoering. Het doorzetten van Cad als hulp bij het uitvoerbaar of betaalbaar maken van complexe uitdagingen. Niet de focus op mooie 3D plaatjes van de ontwerpen maar juist op ondersteuning van het maak proces. Grenzen opzoeken en verleggen, laten zien wat er kan en daarmee duwen aan wat er komen gaat. Specialiseren en samenwerken met specialisten, samen groeien en leren.

Badkamer aan het strand

Sommige klanten blijven je verrassen met opdrachten waar je alleen maar van kunt dromen, een mecenas heet dat op z’n sjiek, een vriendin mag ik deze klant wel noemen denk ik, maar wie heeft er vrienden die je zo veel ruimte geven je creatief uit te drukken, Organisch en vloeiend van de eerste lijn op papier. En dan mag je het nog maken ook, de enige teleurstelling was wellicht het architectonische volume waar deze badkamer moest komen maarja je kunt niet alles mee hebben. 4 volumes van massief handgevormd notenhout als keien in het bed van een rivier. Zachte vormen voor de ruimte waar je op je kwetsbaarst bent.

Woonhuis Holysloot

De familie vroeg mij om begeleiding bij het ontwerpen van de plattegronden en daarbij een vorm & technisch ontwerp voor een passende trap, het doel van het ontwerp was overzicht en zo min mogelijk verticale onderbreking in de zichtlijnen.

 Abram Schermer, Owner at Qwise
Project: Private Residence
“Thomas heeft ons enorm geholpen om ons nieuwe huis conceptueel te ontwerpen. Bovendien heeft hij een schitterende, zwevende trap ontworpen die in staal is gebouwd en toch heel sierlijk en licht is. Zijn kracht is een goed oog voor design, maar wat hem uniek maakt is dat hij de brug tussen ontwerpen en bouwen kan slaan. Bovendien is Thomas heel prettig in de samenwerking. “

Woonhuis Bussum

Nu het toch over trappen gaat, De trap is een object met zowel functie als zichtbaarheid en daarom een ideaal object voor een ontwerper. Ik vind het één van de leukste uitdagingen. In dit woonhuis in Bussum mocht ik opnieuw aan de slag voor een terugkerende klant, en ook dit huis had behoefte aan een betere plattegrond en nieuwe trap, Ontwerp en uitvoering door yours truely.

 Sebastien Sam,
Project: Two Private Residences
“Thomas Laurens takes your initial ideas and wishes as a starting point to design and build the most original and beautiful interiors.Always surprising, always a bit bold, and since they still reflect elements of your basic idea, you immediately feel it to be yours, being very proud to be the owner.”

Woonhuis Plantagebuurt Amsterdam

Ontwerp, en renovatieve bouw voor een klant met een sterke voorkeur voor kwaliteit, een prachtig project met een aantal kersjes op de taart.

Openbaar Onderwijs aan de Amstel

Ontwerpen voor een gemeentelijke instelling en al helemaal een school bied natuurlijk geen ruimte voor al te veel uit de band springen, qua constructieve ingrepen zijn de Monumentale panden waar dit soort scholen gevestigd zijn echter een heel ander verhaal, de stichting OOADA vroeg mij om de ruimtes boven de gangen bij de lokalen te gaan betrekken, op zich geen gekke vraag onderwijs veranderd en de klassieke opstelling voldoet niet voor individueel leren. De door te breken muren met diktes tot 80cm metselwerk blijven zonder de juiste ondersteuning natuurlijk niet overeind, en qua planning gevraagd te worden zulke ingrepen uit te voeren in de zomervakantie & bouwvak is een hele uitdaging op zich. Het resultaat waren een aantal model-lokalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *